top of page

Recensies

Het ideeënboek is een groot succes. Sinds de verschijning in 2018 heeft het zijn weg gevonden naar duizenden clubbestuurders. Zij laten zich inspireren door de praktijkvoorbeelden van andere clubbestuurders en gaan er mee aan de slag.

Hieronder een greep uit de reacties.

Er staan veel leuke ideeën in het boek. Dingen waar ik nog nooit aan had gedacht. Ik heb er al een aantal kunnen gebruiken. Als verenigingsadviseur kom ik bij veel clubs over de vloer. Daar heb ik ook ideetjes aangereikt. Het fijne van zo’n boek is, dat je het onder je arm kunt meenemen. Dat je het ook kunt laten zien: Is dit niet iets voor jullie?

Ron Stieding

Hoofd opleidingen voetbalvereniging Oranje-Wit (Dordrecht)

Verenigingsadviseur Rotterdam Sportsupport

 

Interessant boek. Helemaal uitgelezen. Ik heb een lijstje gemaakt van ideeën waar we mee aan de slag gaan: dat zijn ideeën om vrijwilligers te werven, de onderlinge band te versterken, scholen te betrekken, andere contributievormen, enzoverder.

Ricardo Naeyaert

Voorzitter basketbalclub Diensten aan huis Lions Zedelgem

 

 

Heel uitgebreid, met veel illustraties. Prettig leesbaar. Ik heb wel wat nieuwe ideeën opgedaan. Niet alleen voor de club. Zo ben ik ook op het spoor gekomen van een leuke actie om extra geld te genereren voor de Roparun.

Marcel de Jong

Penningmeester volleybalvereniging MVC Maassluis

 

 

Via de site van de Atletiekunie werd ik op het ideeënboek geattendeerd. Ik heb er gelijk twee aangeschaft voor het bestuur. Het is een heel leuk boek, dat ik andere clubs ook zeker kan aanbevelen. Het is vlot geschreven en er staan veel leuke ideeën in. Als je zelf het wiel moet uitvinden, gaat er veel meer tijd in zitten. Dus dat geld is goed besteed. Wij staan met onze club aan de vooravond van een groot verbouwingsproject waarvoor we veel geld nodig hebben. Dus goede ideeën om geld binnen te halen waren erg welkom. Die hebben we in het boek gevonden. Wij gaan er zeker mee aan de slag.

Margo Peters

Penningmeester atletiekvereniging Typhoon (Gorinchem)

 

Een heel leuk boek. Het ziet er prachtig uit en er staat enorm veel in. Wij zijn er best trots op dat wij er met onze club ook in staan.

Tineke van der Donk

Secretaris langlaufvereniging Bedaf (Uden)

 

Een boek met leuke ideeën. Je kan altijd van elkaar leren, maar je gaat niet alles kopiëren. Daar moet je een beetje creatief mee omspringen. Ik heb er vier of vijf ideeën uitgehaald waarvan ik dacht ‘daar kunnen we wel wat mee’. Die heb ik met de rest van het bestuur gedeeld.

Arjen van Verseveld,

Voorzitter schaakvereniging Schaakmat (Zuid-Scharwoude)

bottom of page