KRIMPENERWAARD SLUIT DE RIJ

24/6/2020

Gisterenavond werden de puntjes op de i gezet van het achtste en laatste sportakkoord. In Schoonhoven boog de klankbordgroep zich over de finale versie. Een week eerder gebeurde dat ook in Waddinxveen. Vanwege Corona zullen de akkoorden pas in september worden getekend. Hopelijk wordt het dan net zo druk als bij de startbijeenkomsten. Zowel in Waddinxveen als in Lekkerkerk (zie foto) puilde de raadzaal uit.

FEESTELIJKE PRESENTATIE

13/2/2020

In het stadstheater in Zoetermeer vond gisteren het jaarlijkse sportgala plaats. Deze gelegenheid werd aangegrepen voor een feestelijke presentatie van het lokale sportakkoord. Het werd een fantastische avond. Schaatscoryfee Barbara de Loor praatte alles aan elkaar. Er waren verschillende leuke acts, veel sportkampioenen, en natuurlijk kwamen ook alle partners van het sportakkoord op het podium. Zie foto.

OP BEZOEK BIJ MINISTER

4/2/2020

Gisterenochtend vond op het ministerie van VWS een bijeenkomst plaats waar een aantal sportformateurs minister Bruno Bruins heeft bijgepraat over de gang van zaken rond de sportakkoorden. Jan Janssens schoof ook aan. Breed gedeeld was de zorg over de uitvoering van de akkoorden in de praktijk. Met name sportclubs zouden daarbij moeten worden ondersteund.

EET SMAKELIJK!

2/2/2020

Afgelopen weekend werden twee sportakkoorden getekend. Vrijdagmiddag was Beverwijk aan de beurt, zaterdagochtend 's-Hertogenbosch. In totaal kwamen hierbij meer dan 100 organisaties op de been om de akkoorden te ondertekenen. Het waren leuke bijeenkomsten. In Beverwijk had sportambtenaar Niels Veen voor een smakelijke traktatie gezorgd. In 's-Hertogenbosch werd de ondertekening gecombineerd met een sportcafé.

EERSTE SPORTAKKOORDEN GETEKEND

17/11/2019

In Den Helder, Hollands Kroon en Schagen zijn de eerste sportakkoorden gepresenteerd. Elk sportakkoord bestaat uit een ambitiedocument en een actielijst. De ambitiedocumenten zijn nu getekend. De actielijsten worden later definitief vastgesteld. Uiteraard werd de ondertekening overal op de gevoelige plaat vastgelegd . op de foto hiernaast Joke Kruit wethouder Sport van de gemeente Schagen.

WERKCONFERENTIES

18/10/2019

In werkconferenties worden ideeën voor sportakkoorden besproken en uitgewerkt tot actiepunten. Bij de werkconferenties die dit najaar in verschillende gemeenten worden gehouden zorgen Milly Verburg, Vera van Es, Jelle Zondag en Querian Eijgensteijn voor ondersteuning. Ook ambtenaren en adviseurs lokale sport helpen een handje. Op de foto: een van de gesprekstafels tijdens de werkconferentie in Den Helder.

REEKS EDITIES IDEEËNBOEK GROEIT

23/10/2019

In de afgelopen tijd zijn verschillende edities van het ideeënboek voor sportclubs verschenen. Zo lieten de gemeenten Amsterdam, Leidschendam-Voorburg, Beverwijk, Nissewaarde, Zaanstad en Tilburg eigen edities van de persen rollen. SportDrenthe presenteert binnenkort een eigen editie bij haar 50-jarig jubileum. En ook de KNLTB gaat t.g.v. haar jaarcongres een eigen boek uitbrengen.

DRUK MET SPORTAKKOORDEN

18/9/2019

Aan het rijtje gemeenten waar Jan Janssens als sportformateur aan het werk is, is deze zomer een zevende gemeente toegevoegd: Waddinxveen. In alle gemeenten zijn verkennende gesprekken met allerlei partijen geweest en samen met de gemeenten startbijeenkomsten georganiseerd. Overal waren de wethouders sport van de partij. En passant zijn voor alle sportakkoorden ook websites gelanceerd en nieuwsbrieven geproduceerd.

PUBLICATIES UITGESTELD

16/7/2019

De voorgenomen uitgave van de handleiding voor fusie van verenigingen is tot nader orde uitgesteld. Het is niet de enige publicatie die, vanwege de drukte rond de sportakkoorden, wat langer op zich zal laten wachten. Om te voorkomen dat uitstel tot afstel leidt, wordt ondersteuning gezocht. Op Sport Knowhow XL zijn daarom vacatures geplaatst voor gevorderde studenten sportkunde.

EN NOG DRIE GEMEENTEN

9/6/2019

Behalve in de Kop van Noord-Holland is Jan Janssens inmiddels in nog drie gemeenten aangesteld als sportformateur. Ook In Beverwijk, Zoetermeer en 's-Hertogenbosch gaat hij partijen rond de tafel brengen om een sportakkoord te smeden. In die laatste gemeente gaat het sportakkoord een co-productie worden. Daar zal worden samengewerkt met een oude bekende: Fleur van de Laar (Fiore Projecten).

OP NAAR DE KOP

20/4/2019

In de Kop van Noord-Holland willen de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands-Kroon gezamenlijk met één sportformateur in zee. Jan Janssens gaat hier binnenkort in die functie aan de slag. Hoe de samenwerking tussen de gemeenten er precies uit gaat zien is nog onduidelijk. Feit is dat de de gemeenten uiteindelijk wel elk een eigen sportakkoord willen.

OP ZOEK NAAR EEN SPORTFORMATEUR?

25/2/2019

Medio 2018 is het Nationale Sportakkoord gepresenteerd. Het idee is dat dit landelijk beleid in de komende tijd lokaal en regionaal wordt vertaald. Om dat te stimuleren is er nu een regeling die gemeenten in staat stelt om onafhankelijke 'sportformateurs' in te zetten die op lokaal of regionaal niveau verschillende partijen bij elkaar brengen om tot lokale of regionale sportakkoorden te komen. Jan Janssens is beschikbaar als sportformateur.

NOG EEN SERIE ARTIKELEN

14/1/2019

De artikelenserie op Sport Knowhow XL is nog afgelopen, of er start een nieuwe reeks op Alles over sport. Op het platform van het Kenniscentrum Sport zullen in de komende tijd op gezette tijden praktijkvoorbeelden uit Het Grote Ideeënboek voor Sportclubs worden gedeeld. Vandaag is het eerste artikel gepubliceerd met drie mooie voorbeelden.

VERANDERENDE VERENIGINGEN

17/12/2018

Onlangs is op Sport Knowhow XL een start gemaakt met een serie artikelen over de veranderingen die sportverenigingen ondergaan. Vandaag is alweer de derde aflevering gepubliceerd. Op basis van persoonlijke ervaringen, onderzoeksrapporten en beleidsstukken wordt beschreven wat er voor verenigingen in de afgelopen jaren allemaal is veranderd en hoeveel gecompliceerder het functioneren van verenigingen is geworden.

IDEEËNBOEK OP YOUTUBE

25/11/2018

Vanaf heden zullen op een eigen YouTube-kanaal regelmatig filmpjes worden gepost over mooie praktijkvoorbeelden uit Het Grote Ideeënboek voor Sportclubs. De opnamen daarvoor zijn enkele weken geleden gestart. Het eerste filmpje gaat over de alcoholvrije zaterdag bij hockeyvereniging Hisalis. Volgende filmpjes gaan o.a. over het koffiekarretje van voetbalvereniging Ter Leede en het toegangssysteem van roeivereniging De Hertog.

PRIKKELENDE PRESENTATIE

8/11/2018

Tijdens de jaarlijkse Dag van het Sportonderzoek, gehouden bij de Haagse Hogeschool werd gisteren het Brancherapport Sportverenigingen gepresenteerd. Het Mulier Instituut, verantwoordelijk voor de publicatie, vroeg Jan Janssens om een co-referaat te houden. Het werd een prikkelende presentatie over de organisatiekracht van en ondersteuning van sportverenigingen.

VERANDERENDE LIDMAATSCHAPPEN

5/11/2018

Eindelijk is de onderzoeksrapportage over veranderende lidmaatschappen in de sport verschenen bij Uitgeverij SWP. Om de aandacht te vestigen op het interessante onderzoek is een prikkelende opiniebijdrage geschreven voor Sport Knowhow XL. Het artikel zoomt in op de verschillen tussen traditionele sportverenigingen en commerciële sportorganisaties.

NAAR DE BEURS...

9/10/2018

Om sportbestuurders te inspireren en reclame te maken voor het ideeënboek zullen dit najaar bij een aantal clubs die met mooie ideeën in het boek staan filmpjes worden gemaakt. Deze zullen in première gaan op Sport Knowhow XL en daarna via sociale media worden gedeeld. Ook offline zal extra aandacht worden gegenereerd voor het boek, en wel op de Nationale Sport Vakbeurs die op 14 en 15 november in Gorinchem wordt gehouden.

INSPIRATIE VOOR DUIZENDEN CLUBS

12/9/2018

Er zijn in de afgelopen maanden enkele duizenden exemplaren van Het Grote Ideeënboek voor Sportclubs verkocht. Dat betekent dat evenzoveel clubs geïnspireerd zijn door de ideeën, acties, tips en trucs die in het boek bijeengebracht zijn. Dat het boek aan de verwachtingen beantwoordt blijkt uit de reacties van gebruikers.

EN WEER EEN BOEK...

2/7/2018

Terwijl het ideeënboek net uit is en zijn weg vindt naar duizenden sportclubs wordt alweer gewerkt aan een nieuwe uitgave: Samen sterk! Handleiding voor fusie van verenigingen. Het boek zal in het voorjaar van 2019 verschijnen en is in de voorverkoop met korting te bestellen.

PRIVACYVERKLARING

24/5/2018

Iedereen wordt deze dagen geconfronteerd met mailtjes en verklaringen in het kader van de nieuwe regelgeving omtrent de verwerking van persoonsgegevens. Ook wij ontkwamen er natuurlijk niet aan om ons te verdiepen in de AVG. En ook wij hebben een privacyverklaring opgesteld.

IDEEËNBOEK VERSCHENEN

19/3/2018

Iets later dan gepland is Het Grote Ideeënboek voor Sportclubs van de persen gerold. Het is een mooi boek geworden met heel veel briljante ideeën, ludieke acties, praktische tips en slimme trucs van en voor sportclubs. Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar.

AANDACHT VOOR ACTIE NL SPORTCLUB

13/3/2018

De open brief die eerder deze week werd verstuurd vormde de aanleiding voor uitgebreide artikelen op Sport Knowhow XL en Sport & Strategie. Mooi, die aandacht in deze vakmedia voor de sportsector. Wanneer zouden de reguliere nieuwsmedia dit oppikken?

BRANDBRIEF NAAR MINISTER

11/3/2018

Vandaag is namens NL Sportclub een brandbrief uitgegaan naar de minister van Sport, de tweede kamer en NOC*NSF. In de brief wordt aandacht gevraagd voor de financiële positie van sportclubs. Hen hangt een onbedoelde maar forse lastenverzwaring boven het hoofd.

STICHTING NL SPORTCLUB OPGERICHT

25/2/2018

Vandaag is in Utrecht ten kantore van Hoekstra & partners Notarissen de Stichting NL Sportclub opgericht. De oprichters zijn René Fondse, Ronald Esajas en Sietse van der Mei, voorzitters van respectievelijk handbalvereniging Delta Sport (Zierikzee) voetbalvereniging Zuidoost United (Amsterdam) en atletiekvereniging AV Heerenveen. Jan Janssens fungeert als directeur-bestuurder.

Please reload

© 2020 Chionis